Ka shpresë për Kosovën në Eurovizionin e vitit tjetër

30 Qershor, 2018 - 5:45 pm

Ekziston një mundësi dhe shpresë që Kosova të jetë debutuese në Eurovizionin e vitit 2019-të në Izrael.

Në Asamblenë e Përgjithshme të EBU-së, Unionit të Transmetuesve Publik, RTK ka marrë premtimin se në dhjetor do të dalë në votim anëtarësimi dhe nëse RTK anëtarësohet në EBU kjo nënkupton që Kosova mund të marrë pjesë në Eurovizion.

RTK ka paraqitur dëshirën dhe vullnetin të jetë pjesë e EBU-së dhe këtë e ka ripotencuar në Tiranë këto ditë.

Në listën e televizioneve publike që do të votojnë janë edhe RTSH nga Shqipëria dhe Radiotelevizija Srbije nga Serbia. Problematike mund të jenë shtetet që nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Shqipëria ka debutuar në Eurovizion në vitin 2004. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme