‘Lexoj deklarata nga disa patriotë, gazetarë, shkrimtarë, poetë e budallë’ (VIDEO)

10 Korrik, 2022 - 1:40 am

KultPlus ju sjell këngën “Shfletoj gazetën” nga grupi Minatori.

Kënga veçohet për tekstin dhe tematikën që shpalosë, përmes tingujve që të rrëmbejnë.

Me vendim të prerë një expresso ekzekutoj
e shfletoj gazetën, dhe për ty mendoj
shëtis nëpër tituj askund nuk është gjetë
në Prishtinë, në Kosovë, askund në planet.

Pse shkove ti …

Lexoj deklarata nga disa patriot
gazetar, shkrimtar, poet e budallë
vuajtjet e tyre për komb janë pandarë
kur të folsh me ta të duket vetja shka

Pse shkove ti…

Ndalem te kalendari historik
dhe me nga pak droj dhe nga pak frikë
asgjë sot për botën nuk është vendos
në këtë ditë as Titaniku s’është fundos

Pse shkove ti…

Datë e parëndësishme sot asgjë s’paska ngjarë
në këtë ditë as John Kennedy nuk është vra
as Neil Armstrongu sot s’ka shkel në hënë
e për çudi sot kurrkujt s’ja paskna … atë nanë

Pse shkove ti…

Lexoj prognozën meteorologjike
borë, shi, diell, të reshura politike
Krejt çka di dhe çka është me rëndësi
sot ti nuk je këtu sot shkove ti

Pse shkove ti…

Opsione për Kosovën, sa të duash menjëherë
ta mbështjellin, paketojnë si një hamburger
zgjidhje për Kosovën sa të duash si në korrent
Kosova Republikë, Pavarësi, Kosova Kontinent

Pse shkove ti…

A ka shpërthye ndonjë bombë sot në qendër të Bombajit
naj raptish i sert a u përvlu në xhygym të çajit
Hitleri a boni sot vetëvrasje në Berlin
apo ra bomba atomike n’Hiroshim

Pse shkove ti…

Sot shkove ti athua askush nuk mbet
sikur dikush ma vodhi këtë qytet
sot dielli lindi dhe do të perëndoj
mos mendo se më more në qafë
se për ty do të masturboj.

Pse shkove ti…/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme