Lum shqiptarët për ty, Tefta Tashko-Koço! (VIDEO)

25 Nëntor, 2017 - 12:34 pm

Këngëtarja e fuqishme lirike nuk ka vdekur për veshin e dëgjuesit shqiptar.

Artiste e Popullit e Shqipërisë, Tefta Tashko Koço ka lënë një mal me këngë të bukura shqiptare, disa prej tyre të incizuara edhe në Paris e në Milano. E lindur në vitin 1910 në Egjipt, ajo ndërroi jetë në Tiranë.

Tefta ishte vajza e patriotit të shquar shqiptar nga Frashëri i Përmetit, Thanas Tashkos i cili prej vitit 1910 qe vendosur familjarisht në Egjipt. Me vdekjen e Thanas Tashkos më 1915, familja e tij kthehet në Korçë në vitin 1921.

Në Korçë kemi aktivizimet e para të Teftës si këngëtare dhe data 26 qershor 1926 mbahet si koncerti i saj i parë në publik.

Tefta Tashko u martua me Kristaq Koçon dhe pati një djalë me të, dirigjentin Eno Koço, Artist i Merituar.
Po i sjellim sot katër këngë të Teftës, të cilat këngëtarët tjerë ndër vite kanë provuar ti sjellin në versionet e tyre. / KultPlus.com

Të ngjajshme