‘Më shiko, u shërova, me fatin tënd asgjë s’më lidh’ (VIDEO)

31 Janar, 2019 - 5:30 pm

Gjithmonë u kthehemi këngëve të dikurshme, të cilat kanë sjellë tek ne emocione dhe sot na kujtojnë një kohë tjetër, dhe jetën tonë në këtë periudhë.

Një këngë që nuk e lëmë të harrohet është “U shërova” nga Hana Cakuli. Një melodi e fuqishme, po aq sa edhe teksti i saj, e sollën Hanën të re në skenën shqiptare por të veçantë, si një vajzë me të gjitha elementet për të qenë një emër i njohur muzikor.

“U shërova” u performua në festivalin Kënga Magjike në Shqipëri, nuk pati një videoklip, por e morri jehonën tek publiku.

Sot po e sjellim këtu këngën “U shërova” dhe tekstin e këngës e cila shkon përtej thjeshtësisë, drejt shërimit të shpirtit prej plagëve të ndryshme. / KultPlus.com

Nganjëherë të duket mbaroi,
kaq e pat dhe shpirti do t’lëshoj.
Analgjetik një maxi dozë,
disa qetësues për neurozë.
Ishte kjo dita ime, nata ime.

Shpesh u zgjova në shtratin lagur me lot
s’ka agime, perëndime ka plot.
M’dukej asgjë nuk meritoj
zërin e fortë më s’do ta lëshoj.
Ishin këto ditë e mija net e mija.

Ref:

Më shiko u shërova
me fatin tënd asgjë s’më lidh
u shërova
kur të përmendin zemra nuk më dridh
u shërova
o mos është veç ngushëllim
u shërova
se kurrë askush nuk e shëroi t’vetmen dashuri.

Një e marrë e pakrehur e sy palarë
ishte gati të vras për ty, të vjedh për ty
ngjyra për buzët varë
mykur në sirtarë.

Sot ta di për nderë
betohem në pranverë
Mirë jam pa ty u shërova
Mirë jam pa ty u shërova.

Më nuk më çahen sikur dheu duart
kur s’ka shi n’vjeshtë të mallkuar.
Kam kujtime n’dry
mirë jam pa ty
mirë jam pa ty

Ref:

Më shiko u shërova
me fatin tënd asgjë s’më lidh
u shërova
kur të përmendin zemra nuk me dridh
u shërova
o mos është veç ngushëllim
u shërova
se kurrë askush nuk e shëroi t’vetmen dashuri.

Të ngjajshme