‘Në bankat shkollore moj mike, dy emra i gdhendëm dikur’ (VIDEO)

20 Prill, 2024 - 7:30 pm

”Në bankat shkollore moj mike”, është një këngë që i këndon dashurisë së parë, asaj që fillon në moshën e adoloshencës, shkruan KultPlus.

Mirëpo, pak e dijnë se këtë këngë për herë të parë e këndoi këngëtarja e mirënjohur shqiptare, Anita Take, ndërkaq kënga titullohej ”Kujtimet e studentit” dhe u realizua në vitin 1958.

”Në bankat shkollore moj mike”, vazhdon të dëgjohet edhe sot e kësaj dite, duke përcjellur çdoherë emocione të mëdha tek dëgjuesit.

Një ditë në bankë o mike
dy emra i gdhëndëm dikur
po ti nuk e di si më ike
ndaj vura në zëmër një gur

dashuria e parë nuk harrohet
degjoje këtë fjalë që trondit
veç mali me mal nuk takohet
por njerëzit takohen një ditë

ne u ndamë në errësirë
jeta ndarje ka
por si zëmra lamtumirë
zëmrës nuk i tha

u ndamë nga shkolla, mban mënd
por ne nuk u ndamë përjetë
ndaj tjetër se zu vëndin tënd
të dytë dashuri s’mund të ketë. / KultPlus.com

Të ngjajshme