Nesër nisë ‘Takimi Kombëtar i Orkestrave të Harqeve’ në Elbasan

17 Tetor, 2017 - 2:25 pm

Për të dytin vit radhazi qendra e Artit Skampa në Elbasan do të jehojë nga muzika e Dhomës.

Nga 18 deri më 20 tetor qyteti do të presë Takimin Kombëtar të Orkestrave të Harqeve, një aktivitet që bën bashkë grupe nga i gjithë vendi.

Përvoja e fituar vitin e kaluar dhe angazhimi për ta kthyer aktivitetin në një traditë ka bërë që përgatitjet të jenë intensive.

“Ia dolëm dhe sot kemi kalendar të plotë të tre ditëve të festivalit, 18, 19, 20 dhe kemi rreth nëntë trupa informacioni duke filluar nga ansamblet trio, kuartetet duke tek orkestrat e mëdha, të cilat kanë kohë që përgatiten në programet e tyre ku një risi ose një nga kriteret më të rëndësishme është krijimtaria shqiptare e kompozitorëve”, tha Blerim Narazani.

Për tre ditë Elbasani kthehet në kryeqendër e muzikës së dhomës, ndërsa qyteti e shndërron aktivitetin në një festë.

“Besoj do jenë tre ditë të mbushura plot me artistë, plot me qytetarë. Kjo është një festë në qytetin e Elbasanit dhe ne e kemi vendosur ta trajtojmë si të tillë”, Kliton Kapaj, shkruan oraneës.

Takimi Kombëtar i Orkestrave të harqeve mbështetet nga Bashkia dhe Këshilli i Qarkut Elbasan, ndërsa synohet që festivali të kthehet në një traditë të bukur për qytetin./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme