OneBeat Balkans me koncert në Prishtinë, bënë bashkë 12 muzikantë për një natë të paharruar

30 Mars, 2023 - 1:50 pm

Bëhuni gati për një natë të paharrueshme me tinguj përplot jetë, tinguj që nuk harrohen, pasi OneBeat Balkans po kthehet në Prishtinë, përcjell KultPlus.

Për një përjetim muzikor si kurrë më parë, para jush do të paraqiten 11 muzikantë nga Serbia, Kroacia, Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe SHBA, të cilët janë bërë bashkë për të krijuar tinguj unikë që do të performohen para publikut për herë të parë. Si mysafirë special, OneBeat Balkans do t’i bashkohet edhe Visar Kuçi dhe Kori Okarina.

Ky koncert i OneBeat Balkans i cili do të mbahet më datë 7 prill, në ora 20:00 në skenën alternative të Teatrit Kombëtar te ish ASK, hapë turneun me ndalesën e radhës në Zenit Books Novi Sad më datë 10 prill.

Rreth “OneBeat Balkans”
OneBeat Balkans bashkon 12 muzikantë të angazhuar shoqërorë, të cilët krijojnë muzikë të re dhe vepra multidisiplinare së bashku, drejtojnë seminare publike dhe përdorin artin për të rivendosur besimin dhe zhvillimin ekonomik në Ballkanin e ndarë. Edicioni i tretë i këtij viti i OneBeat Balkans po mbahet si vazhdimësi e edicionit 2020, gjatë të cilit, për shkak të pandemisë së koronavirusit, shfaqjet publike u anuluan. Tani, 3 vjet më vonë, muzikantë nga 6 vende të ndryshme do të takohen përsëri dhe pas një qëndrimi dhe provash të përbashkëta në Prishtinë, do të performojnë në koncertet e shumëpritura në Prishtinë dhe Novi Sad.

OneBeat Balkans është pjesë e projektit më të madh global OneBeat, i cili filloi në SHBA, me iniciativën e Byrosë së Çështjeve Arsimore dhe Kulturore të Departamentit të Shtetit të SHBA-së. Për herë të tretë, OneBeat Balkans zbatohet nga organizata Balkan Art Zone, me mbështetje shtesë nga Ambasadat e SHBA-së në Kosovë dhe Serbi dhe organizata Found Sound Nation nga SHBA. Në koncertin në Prishtinë do të performojnë muzikantë nga Shqipëria, Kroacia, Kosova, Maqedonia, Serbia dhe SHBA dhe pastaj të njëjtit do të performojnë në koncertin në Novi Sad.

Në skenën e Prishtinës do të bashkohen edhe të ftuarit specialë si maestro Visar Kuci dhe Kori Okarina dhe Marko Louis. Ajo që është e rëndësishme të dihet është se OneBeat Balkans ofron një mundësi për muzikantët që të bashkëpunojnë në projekte të reja dhe të eksplorojnë tradita të reja muzikore. Fokusi nuk është në nxjerrjen në pah të talenteve individuale, pjesëmarrësit e programit OneBeat Balkans kapërcejnë ndarjet stilistike dhe kulturore së bashku në kërkim të mundësive të reja muzikore. Gjithashtu, OneBeat Balkans është një projekt i angazhuar në shoqëri. Muzikantët janë të përkushtuar ndaj komuniteteve të tyre dhe janë në kërkim të mënyrave të reja për t’u përfshirë dhe angazhuar në fushën e zhvillimit të të rinjve, edukimit muzikor dhe terapisë muzikore, në zgjidhjen e konflikteve dhe dialogun global përmes muzikës, si dhe në mënyra të tjera që ndihmojnë në arritjen e një demokracie më të madhe. në shoqëri dhe barazi sociale.

OneBeat Ballkani është një iniciativë e Departamentit të Shtetit të SHBA-së, prodhuar nga Balkan Art Zone, me mbështetje shtesë nga Found Sound Nation, Ambasada e SHBA-së në Prishtinë dhe Ambasada e SHBA-së në Beograd. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme