Paratë të shqetësojnë edhe kur veç i përmend

27 Mars, 2020 - 4:00 pm

Nga: Simply Red
Shqipëroi: Bujar Meholli

Sapo jam pushuar nga puna
dhe qiranë më duhet ta paguaj,
kalamajtë e mi kanë nevojë
për këpucë të reja.
E, ç’duhet të ndërmarr?

Vajta në bankë
për të parë nëse mund të bëj diç,
ata më thanë: e po bir,
duket se fati i keq të ka kapluar…

Te vëllai im vajta më pas
të më ndihte sado pak shpresova,
ai tha se “do t’i pëlqente diçka e tillë
por s’qe në gjendje ta bënte”…
Ç’të bëja tjetër veçse atin tim
ta telefonoja,
po, atin tim e thirra dhe ai më tha:

“Paratë të shqetësojnë edhe kur veç i përmend,
ah, pa-ra-të, pa-ra-të,
mua mezi më del pensioni tim…”

Ne s’flasim gjë tjetër veç për para,
oh Zot eja dhe zbrit këtu poshtë
s’ke ç’të shohësh
sall vrapim pas monedhave…

Ato të shqetësojnë edhe kur veç i përmend,
pa-ra, pa-ra, pa-ra…
Ne veçse për para flasim
gjithë kohën e kohës,
por ç’bëjmë vërtet
kur në duar kemi ndonjë kacidhe?

Oh, pa-ra, pa-ra,
dinero…
Ndjen shqetësim po i përmende,
di-ne-ro, di-ne-ro,
ne s’flasim veçse për to,
për to…
për paratë…

Teksti i këngës nga: John Valentine & William Valentine /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme