“Perëndo përgjithmonë o diell, thaju lule në pranverë” (VIDEO)

22 Prill, 2018 - 5:00 pm

Çdo këngë që mban vulën e emrit të Armend Rexhepagiqit, duket sikur ka marrë edhe një vulë të përjetshme të suksesit. Këngët të cilat ai i ka interpretuar përçojnë emocion të rrallë për shkak edhe të përjetimit të çdo fjale që vjen përmes zërit të tij.

E tillë është dhe kënga “Dashurinë o ku e kam”, vlerën artistike të së cilës nuk e ka zbehur as koha e pothuajse një dekade që nga realizimi. Që nga melodia e fillimit të këngës e deri tek interpretimi i tekstit, Armend Rexhepagiqi të merr me vete me dhimbjen, nën mëshirën e fatit për ta ri gjetur dashurinë e parë, tashmë kur as rrezet e diellit, as lulet e pranverës e zëri i bilbilit s’kanë më kuptim.

KultPlus sot ju rikujton këtë këngë më interpretimin e këngëtarit të pazëvendësueshëm, Armend Rexhepagiqi. Po ashtu këtu mund ta lexoni edhe tekstin e fuqishëm të kësaj kënge.

Vjen një ditë e do të kthehem
Rrugës s’ime do t ‘kaloj
Nga dritare e shtëpisë sate
Sy të huaj do t’me shikojnë
Do t ‘shtrëngon diçka në zemër
E s’do t’lë as fryme te marr
Dashuria ime e parë

Njerëzit shkojnë e njerëzit kthehen
Kujt t’i kthehem unë nuk kam
Mysafir si i paftuar
N ‘zemër te secilit jam
Frynë veriu frynë rreth meje
Ne mëshirë te fatit jam
Dashurinë o ku e kam

Krejt çka dua tjetër kujt i ndodh
e secila m ‘duket se të ngjanë,
A A A
Perëndo përgjithmonë o diell
Thaju lule ne pranvere
Dashurinë o më se kam,
O O O
Shtjeru zë i bilbilit
Thehu shpatë në dorë të trimit
Dashurië o më se kam

Njerëzit shkojnë e njerezit kthehen
Kujt t’i kthehem unë nuk kam
Mysafir si i paftuar
N ‘zemër te secilit jam
Fryn veriu fryn rreth meje
Në mëshirë të fatit jam
Dashurin’ o ku e kam

Krejt çka dua tjetër kujt i ndodh
e secila m ‘duket se të ngjanë,
A A A
Perëndo përgjithmonë o diell
Thaju lule në pranvere
Dashurin o më se kam,
O O O
Shtjerru zë i bilbilit
Thehu shpate ne dore te trimit
Dashurin’ o më se kam

Të fundit

Të ngjajshme