Publikohen për herë të parë 6 këngë të Tefta Tashko Koços

29 Dhjetor, 2018 - 4:24 pm

Këto që po dëgjoni janë pjesë nga 6 këngët e panjohura deri më sot të Tefta Tashko kocos. Në 71 vjetorin e vdekjes së “Artistes së Popullit”, këto krijime u transmetuan për herë të parë për publikun nga gramafoni, në qytetin e Korçës.

Në vlerësim të figurës së sopranos, disqet e regjistruara nga artistja, materiale fotografike dhe dokumentarë të saj u ekspozuan ne ambientet e Muzeut Kombëtar të Arsimit.

Ndërkohë që sipas studiuesit te historisë Niko Kotherja këto materiale janë një dëshmi me vlerë për historinë tonë kulturore.

3 disqe me nga dy këngë secili te regjistruar në Milano nga Tashko, në vitin 1942 në shoqërinë diskografike “Columbia” janë sjellë në Korçë dhe tashmë janë pasuri e publikut.

Disqet e rralla janë gjetur brenda territorit te Shqipërisë, ne qytete te ndryshme./ vizionplus.tv/ KultPlus.com

Të ngjajshme