займ на карту онлайн потребительский кредит

“Rapsodia shqiptare”, vepra e harruar e kompozitorit më të njohur të Azerbajxhanit (Audio)

8 Mars, 2018 - 1:56 pm

Azerbajxhanasi Gara Abulfaz oghlu Garayev (1918-1982), ishte një nga kompozitorët më të njohur të Bashkimit Sovjetik dhe mbase më i madhi i kombit të tij.

Garayev, ka kompozuar 110 pjesë muzikore, përfshirë balete, opera, simfoni, pjesë kamertale, për piano etj. Për të kanë pas vlerësime të mëdha kompozitorët më të njohur të shtetit ku ka jetuar, përfshirë të madhin Dmitri Shostakovich.

Më poshtë mund të dëgjoni “Rapsodinë shqiptare”, pothuajse të panjohur mes shqiptarëve, të ekzekutuar më 1988 nga Orkestra Simfonike e Azerbajxhanit gjatë e ekzekutuar dhe incizuar në Moskë.

Të ngjajshme