“Rini, thuaja këngës ma të bukur që di”

28 Prill, 2019 - 11:00 pm

KultPlus sonte po ju sjellë një këngën të vjetër shqipe të këngëtarit të njohur Sabri Fejzullahu, kënga titullohet “Kënga e Rinisë”.

Rini, thuaja kangës ma të bukur që di!

Thuaja këngës sate që të vlon në gji.

Nxirre gëzimin tand’ të shpërthejë me vrull…

Mos e freno kangën! Le të marri udhë.

Thuaja kangës, rini, pash sytë e tu…

Të rroki, të puthi kanga, të nxisi me dashnu

me zjarrm tand, rini… Dhe të na mbysi dallga

prej ndjenjash të shkumbzueme q’i turbullon kanga.

Rini, thuaja këngës dhe qeshu si fëmijë

Kumbi i zanit të përplaset për qiell

dhe të kthejë prapë te na, se hyjt ta kanë zili

e na të duem fort si të duem një diell.

Thueja kangës, Rini! Thueja kangës gëzimplote!

Qeshu, rini! Qeshu! Bota asht e jote. / KultPlus

https://www.youtube.com/ëatch?v=DmbhX97E30Q

Të fundit

Të ngjajshme