Robert Bisha pjesë e ‘Ohrid Summer Festival’

25 Korrik, 2018 - 6:14 pm

Robert Bisha kompozitori i njohur shqiptar, multiinstrumentisti i talentuar i cili me interpretimet e tij ka mrekulluar gjithmonë publikun jo vetëm shqiptarë por edhe atë Evropian, kësaj radhë do të ketë ndalesë në Ohrid, shkruan KultPlus.

Koncerti i Robert Bishës do të jetë në kuadër të ‘Ohrid Summer Festival’ dhe do të mbahet më datë 08.10.2018 duke filluar në ora 21:00.

Robert Bisha do të interpretojnë së bashku me Iso Polyphonic Choir – Kori Iso-Polifonik të cilët së bashkë dinë të sjellin atmosferë magjike.

Festivali Veror i Ohrit këtë vit shënon edicionin tij të 57-të, kjo gjë dëshmon se ekzistenca e tij është falë vlerave që ata prezantojnë dhe festivali mbështetet në diçka që me të vërtetë paraqet një traditë të madhe. Kjo traditë vjen nga vendi që është dhënë nga Perëndia, nga qyteti i Ohrit – kryeqyteti shpirtëror i Maqedonisë, qyteti antik me liqenin magjik blu, një qytet me një histori kulturore të shënuar me vlerat e qytetërimit të lashtë, qytetin e Ohrit universiteti i parë sllav në Evropë, qyteti i mbretërisë së Samuilit dhe më në fund – qyteti që përfaqëson tërë historinë kulturore dhe shpirtërore maqedonase.

Robert Bisha ka lindur në Vaun e dejës (Shkodër) në vitin 1984. Kompozitor por mbi të gjitha Improvizues në piano dhe poli instrumentist. Ka kompozuar pjesë për piano për muzikë dhome në një rrymë që tejkalon muzikën klasike dhe muzikën xhaz. Kritika e ka vlerëson si improvizues i veçantë, i pa arritshëm dhe virtuoz i pianos. Në Itali vazhdon karrierën e tij artistike.

Ka sjell, për herë të parë në historinë e Shqipërisë, në Teatrin e Operës dhe të Baletit në Tiranë, një koncert për piano i tëri i improvizuar. Një mendim shumë i thellë mbi muzikën dhe mbi mënyrën e komunikimit. Larg vullnetit të interpretimit dhe të imitimit. Afër kërkimit të brendshëm po ashtu në lidhje me totalitetin.

“Muzika është kombinim tingujsh brenda shumë formave. Forma duhet eliminuar për më ardhur tek tingulli në mënyre direkte. Njeriu ka nevojë për formën vetëm kur nuk është gjithnjë në kërkim të vetvetes; kjo ndoll edhe kur format janë të shumta”, përfundon Bisha./ KultPlus.com

http://ohridskoleto.com.mk/en/program-events/page/3/

Të ngjajshme