“Robi plaket kur don vet”, nën zërin e mrekullueshëm të Ismet Pejës (VIDEO)

23 Nëntor, 2020 - 9:41 am

Vdekja e doajenit të muzikës popullore shqiptare na mërzitur të gjithë ata që e njohën e e deshën muzikën e tij, shkruan KultPlus.

Emri i Ismet Pejës do të jetë përjetësisht i lidhur me këngën burimore shqiptare, me melosin popullor shqiptar dhe me veprimtarinë muzikore të Kosovës në përgjithësi.

Këngët e tij do të mbesin përjetësisht një thesar i çmuar për vendin tonë.

Me një ndjeshmëri të jashtëzakonshme dhe një butësi që e ka karakterizuar gjithmonë, Ismet Peja na ka lënë trashëgimi shumë këngë. Por një ndër këngët identifikuese të Pejës, është “Robi plaket kur don vet”, një këngë që vuri në pah shpirtin tij gazmorë.

KultPlus ju sjell një ndër interpretimit e Ismet Pejës, këtij artisti të papërsëritshëm. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme