Rona Nishliu performon traditën shqiptare në Maqedoninë e Veriut

16 Maj, 2019 - 2:00 pm

Jazz – këngëtarja Rona Nishliu, muajin e kaluar promovoi albumin e saj më të ri të titulluar “Mindil”, me disa këngë të përpunuara që pasqyrojnë trashëgiminë tonë kulturore.

Albumi “Mindil”, për të cilin kuarteti ka punuar dy vjet, përmban gjithsej dhjetë këngë, ndër të cilat janë  “Baresha”, “Moj e mira te pojata” dhe “Me lule t’bukra.” Përveç këngëve të folklorit, përfshihen edhe dy këngë të etnive të tjera. “Kasmangjesa”, e cila është këngë e kulturës rome dhe kënga me motive turko-greke, “Opa nina”, që këngëtarja rome, Esma Rexhepova, e kishte bërë të famshme në Ballkan.

Pas suksesit të jashtëzakonshëm në Kosovë, Nishliu do të përformoj me koncert live edhe në Maqedoninë e Veriut, koncert ky që do të mbahet me 20 Maj./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme