Sanremo 2022: Çfarë dihet deri më tani?

11 Janar, 2022 - 9:30 pm

Në edicionin e këtij viti të Festivalit Sanremo do të ketë një audience me numër të reduktuar. Kryetari i bashkisë së Sanremos, Alberto Biancheri e ka konfirmuar këtë në një deklaratë për agjencinë italiane të shtypit ANSA.

Kryebashkiaku i qytetit Ligurian konfirmoi se Teatro Ariston, i cili organizon festivalin vjetor të muzikës, nuk do të jetë me kapacitet të plotë këtë vit, për shkak të shqetësimeve aktuale shëndetësore

“Të shohim se çfarë do të ndodhë deri më 10 janar, por do të jetë një Festival me publikun. Edhe nëse nuk do të jetë një Festival qind për qind si ai i 2019-ës, nuk mund të krahasohet me vitin e kaluar. Sigurisht që do të jetë një Festival që deri tre muaj më parë askush nga ne nuk do ta kishte imagjinuar se do ta përballonte. Fatkeqësisht, infeksionet janë të larta”, ka thënë Biancheri.

Punëtorët në festival dhe artistët do të duhet gjithashtu të respektojnë kërkesat lokale dhe kombëtare në lidhje me kufizimet aktuale të COVID-19.

Kjo kërkon që ata të paraqesin një certifikatë Super Green Pass, certifikatën italiane të vaksinimit ose rikuperimit të plotë (një Green Pass standard pranon gjithashtu një rezultat negativ të testit). Artistët duhet të respektojnë rregulloret e Festivalit që u kërkojnë atyre të ndjekin çdo rregullore lokale ose kombëtare.

Do të ketë gjithashtu një kufi se kush ka akses në Ariston. Vetëm përfaqësuesit e kompanisë diskografike, nga një për secilin, që kanë leje të posaçme, do të lejohen të hyjnë në prova sipas rregullave.

Anëtarët e audiencës do të duhet gjithashtu të paraqesin një “Super Green Pass” për të parë festivalin.

Kufizimet po forcohen në të gjithë Italinë nga 10 janari. Prandaj, Sanremo do të bjerë brenda një periudhe kufizimesh të shtuara në të gjithë vendin.

Ky do të jetë edicioni i 72-të i Festivalit të Muzikës Sanremo. Ai do të mbahet midis 1 dhe 5 shkurt 2022. Ndryshimet e formatit po vijnë në shfaqje.

Kategoria Nuovo Proposte është hequr dhe tre akte janë paraqitur nga përzgjedhja e të sapoardhurit Sanremo Giovanni. 25 artistët pjesëmarrës u zbuluan muajin e kaluar. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme