займ на карту онлайн потребительский кредит

Shpresa Gashi nderohet me çmimin “Mbretëresha Teutë”

6 Shtator, 2018 - 3:04 pm

Klubi i grave shqiptare nga Kroacia, në bashkëpunim me Shoqatën “Anima” dhe “Labeatët” nga Ulqini, kanë mbajtur këtë vit manifestimin “Ditët e Mbretëreshës Teutë” i cili për 14 vjet është organizuar në Zagreb të Kroacisë.

Gra të shquara nga mbarë bota morën pjesë në këtë manifestim tashmë tradicional. Kryetarja e Shoqatës ”Anima” Zylfije Gjoni – Duraku kërkoi që shtatorja e Mbretëreshës Teutë të vendoset në Kalanë e Ulqinit.

Kjo ide u përkrah edhe nga ministri Zenka. Ndërkaq, kryetarja e Klubit të Grave nga Kroacia, gazetarja dhe regjisorja e njohur Shenida Bilalli ndau disa çmime, medalje e mirënjohje.

Shpresa Gashit iu nda çmimi “Mbretëresha Teutë” me motivacionin: Për vlerat e veçanta si Artiste e Shquar, për interpretimin mjeshtëror të këngës klasike, artistike, shqiptare; Alida Hiskut, për kontributin e çmuar në muzikën shqiptare dhe luftën për të drejtat e njeriut dhe të gruas në veçanti si dhe përballimin e sfidave në sistemin totalitar në Shqipëri; dr. Zylfije Gjoni-Duraku, për kontributin e çmuar në integrimin e femrës shqiptare në Mal te Zi dhe mbarëkombëtar, poashtu për punën humanitare dhe kombëtare gjatë luftës në Kosovë; Stanislava Krivokapic, për kontributin e dhënë në ruajtjen e figurës së Mbretëreshës Teutë në punën e saj artistike.

Në programin që ishte përgatitur enkas për këtë manifestim interpretuan me mjeshtëri të rrallë Shpresa Gashi, Alida Hisku, Myferete Laze si dhe Kori “Nexhmije Pagarusha”. Në Risan zonjat vizituan Muzeun e Mbretëreshës Teutë dhe u pritën nga një shoqatë e gruas malazeze e cila edhe shtroi drekë për to. Aktivitetin e kanë mbështetur edhe kryetari i komunës së Ulqinit Loro Nrekic, ministri për Pakica, Mehmet Zenka si dhe Ambasada e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës./KultPlus.com

Të ngjajshme