Të shtunën hapet ‘Gara e 3-të e Kompozitorëve të Ballkanit’

31 Mars, 2023 - 2:23 pm

Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do të hap edicionin e 3-të, të shtunën, me programin e koncerteve, edicion që do të hapet nga Daniela la Luz dhe Natyra Elezi, nën organizimin e DAM Festival (Kosovë) dhe NEC (Zvicër), shkruan KultPlus.

Daniela dhe Natyra janë dy muzikante me prejardhje krejtësisht të ndryshme, në lidhje me edukimin e tyre muzikor. Bashkimi i improvizimit të lirë dhe kompozimit në kohë reale si përbërës kryesorë, e më pas kombinimi i tyre me shkrirjen e elektronikës eksperimentale, xhazit, klasikes, minimales, meditueses dhe ndikimit të folklorit dallon stilin dhe repertorin e dy muzikanteve. Si dy gra “queer” me prejardhje të ndryshme kulturore, qëllimi i tyre është të krijojnë një hapësirë të sigurt të ndërgjegjësimit ndaj të sotmes. Duke përdorur muzikën si një mjet të fuqishëm transformues, ato duan të thyejnë barrierat sociale dhe frymëzojnë dialogimin.

Gara e Kompozitorëve të Ballkanit do të prezantojë programin e edicionit të 3-të deri më 7 prill në Prishtinë, kur edhe do të shpallet fituesi i “Rrëqebullit të Argjendtë” nga juria ndërkombëtare në përbërje prej Antoine Françoise (Zvcër), Susanne Peters (Gjermani) dhe Gregory Charette (holandë/SHBA).

Koncerti do të mbahet në Atelienë e Pallatit të Rinisë dhe Sportit në Prishtinë prej orës 20:00.

/KultPlus.com

Të ngjajshme