Vaçe Zela, historia e sëmundjes dhe vetmisë në Bazel të Zvicrës

4 Shtator, 2017 - 6:06 pm

Vitet e fundit të jetës së Vaçe Zelës nuk ishin një pleqëri e ëndërruar.

Këngëtarja e madhe shqiptare, një zë i fuqishëm dhe i papërsëritshëm, ndërroi jetë në vitin 2014-të në Zvicër.
Atje ajo jetoi për një kohë. Historinë se si doli në Bazel të Zvicrës këngëtarja e tregon në një libër.

Ishte Irma, i vetmi fëmijë i këngëtares, e para që vajti në Bazel dhe më pas morri atje edhe familjen.

“Në qytetin Bazel të Zvicrës, në një banesë pesëdhomëshe, në katin e parë, qetë e dinjitetshëm, ajo lufton sëmundjen për ta mbijetuar me jetën: larg këngës, larg skenës, që për të paraqiste vend të shenjtë, larg admiruesve të pasionuar pas zërit të saj, të cilëve sot u mungon figura e këngëtares, dhe larg, shumë larg, duartrokitjeve të pafund, e vetmja pasuri që i dhuroi populli” shkruan Sanije Gashi në librin “Ecje nëpër kujtesë” – derisa kujton Vaçen në vitin 2012-të.

Pjetri dhe Irma, bashkëshorti dhe vajza e saj, ishin njerëzit që i qëndruan pranë këngëtares, në momentet kur shëndeti i saj nuk ishte i fortë, shkruan KultPlus.

Irma, vajza e saj, emocionon kur flet për nënën e saj dhe sëmundjen.
“Tani, mami bën terapi intensive në një klinikë, spital – ditor i thonë këtu, pastaj i kthehet shtratit të saj, ku kërkon rehatinë shpirtërore dhe trupore. Ajo është në gjendje të tillë shëndetësore saqë edhe për të, edhe për ne, e vetmja temë diskutimi është shëndeti i saj” tregon Irma.

Vaçja ndërroi jetë në shkurt të vitit 2014-të.

Vaçe Zela është larguar përfundimisht prej skenës në vitin 1992. Vaçe Zela është kthyer në idhullin e shumë brezave. Vaçe Zela i dhuroi publikut shqiptar si edhe historisë së muzikës shqiptare zërin e saj të artë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme