Vepra gjigante “Carmina Burana” i dhuroi Prishtinës momente të paharrueshme, solli 280 muzikantë në skenë

27 Qershor, 2022 - 2:08 pm

Mbrëmë në një mjedis fantastik, në qiellin e hapur të Prishtinës, u vërtetua edhe njëherë në mënyrë të jashtëzakonshme kapaciteti muzikor që ka vendi ynë.

Kantata e përmasave të mëdha “Carmina Burana” e kompozitorit Carl Orff, e bazuar në 24 poema nga koleksioni mesjetar Carmina Burana, u prezantua për herë të parë për publikun kosovar, duke dhuruar momente të paharrueshme artistike muzikore.

Plot 280 persona numëron ekipi madhështor i përbërë nga Kori dhe Orkestra e Filharmonisë së Kosovës, Kori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Kori i Universitetit të Pejës “Haxhi Zeka”, Kori i fëmijëve “Okarina” dhe solistët Adelina Paloja, Arta Jashari – soprano, Safet Berisha – kontratenor dhe Xhemil Gjini – bas, e gjithë kjo e realizuar nën bashkëpunimin e institucioneve të Filharmonisë së Kosovës, Operës së Kosovës dhe partnerëve të tjerë.

Një interpretim dhe shfaqje e mrekullueshme e kapacitetit performues në vendin tonë, plot energji, fuqi ekspresive artistike dhe performuese në koncertin më të madh të këtij lloji të realizuar ndonjëherë në Kosovë.

Krahas përgëzimit për shfaqjen e mbrëmshme që dëshmon kapacitetin botëror të institucioneve tona të artit, dua t’i shpreh falënderimet e përzemërta për të gjithë udhëheqësit dhe artistët për punën vetëmohuese. Kosova është me fat që ka profesionistë të tillë të muzikës. / KultPlus.com

Të ngjajshme