Zanë Abazi dhe Melos Buza sjellin magjinë e sonatave për flaut dhe piano në ‘Dam Fest’

14 Nëntor, 2021 - 6:30 pm

Zanë Abazi dhe Melos Buza sollën magjinë e tingujve të sonatave për flaut dhe piano në natën e dytë të festivalit ‘DAM’ që po mbahet në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë, transmeton KultPlus.

Koncerti filloi me sonatat e kompozitorit francez, Francis Poulec ‘Allegretto malinconico’ , ‘Cantilena : Assez lent’ dhe ‘Presto giocoso’, të shoqëruara në vetëm dy instrumente, flautën dhe pianon.

Të pozicionuar në mes të sallës dyshja Abazi dhe Buza sollën melankolinë e vetë muzikës klasike përmes flautës dhe pianos.

Në programin e kësaj nate ishin edhe veprat e kompozitorëve të tjerë të njohur si Kazuo Fukushima dhe Sergei Prokofiez, e ndërkaq veçantia e kësaj mbrëmje ishte interpretimi i këngës ‘TAH-They are here’ e kompoziorit shqiptar Bardh Dubovci e që është fituesi i ‘çmimit të publikut’ në garën e 2-të të Kompozitorëve të Ballkanit në Prishtinë 2021.

E për të shpjeguar programin e këtij recitali, për KultPlus ka folur flautistja, Zanë Abazi, e cila fillimisht falënderon organizatorët që ia mundësuan të jenë pjesë e këtij festivali, të cilin ajo e përshkruan si një kënaqësi të paparashikuesme.

 “Une i kam marrë dy sonata të cilat nuk janë muzikë kontemporane por janë të shkruajtura në shekullin 20-të dhe i kam marrë dy vepra që janë shkruajtur në vitin 1956 ‘Mei’ nga Fukushima dhe e cila është e tëra e shkruajtur në stilin kontemporan  si dhe vepra e fundit në të cilën kam lujtur është vepra e fituesit në garën e 2-të të Kompozitorëve të Ballkanit në Prishtinë, Bardh Dubovci e cila poashtu është e shkruajtur në stilin kontemporane.”- thotë Abazi  për programin që ata prezantuan në këtë mbrëmje.

Ndërkaq, ‘DAM Fest’ do të zgjasë deri më 26 nëntor ku publiku do të ketë mundësi të shijojë koncerte të artistëve nga vendi dhe Ballkani./KultPlus.com

Të ngjajshme