Zëri i veçantë i sopranos lirike, Shpresa Gashi

15 Korrik, 2020 - 3:28 pm

Shpresa Gashi vazhdon të mbetet një perlë në muzikën e bukur shqipe, duke qenë se ka një repertor shumë të pasur, shkruan KultPlus.

Ndër shumë epitete, thënë për Shpresa Gashin, ajo pëlqen pikërisht vlerësimin se “Shpresa këndon shqip dhe ka timbrin shqip”. Kështu ka thënë në një rast për Shpresën, muzikologu i madh shqiptar, Ramadan Sokoli.

Sot, KultPlus ka përzgjedhur disa nga këngët e saj më të njohura.

Shpresa Gashi (1950) u lind në Pejë. Aty mbaroi shkollimin fillestar, ndërsa Shkollën e Mesme të Muzikës e kreu në Prizren. Pas shkollës së mesme, një kohë punoi mësuese e muzikës në qytetin e lindjes. Në vitin 1970, fillon studimet në Akademinë e Muzikës në Zagreb.

Ajo këndoi në shumë festivale të hapësirës shqiptare dhe jashtë saj, në vendet ballkanike, në Evropë, SHBA dhe në Australi dhe gjatë karrierës së saj është vlerësuar me çmime të ndryshme. /KultPlus.com

Të ngjajshme