займ на карту онлайн потребительский кредит

Ansambli “Shota”: Nexhmije Pagarusha, profili më i lartë që ndonjëherë kemi bashkëpunuar

7 Shkurt, 2020 - 5:03 pm

Telegram ngushëllimi!

Në emër të Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve “Shota”, dhe në emrin tim personal, ju shpreh ngushëllimet më të thella familjes së doajenës- Bilbilit të këngës shqipe, zonjës së nderuar Nexhmije Pagarusha. Njëherazi ngushëllimet shkojnë edhe për bashkëpunëtorët me të ngushtë dhe gjithë komunitetin artistik shqiptar.

Duam të shprehim bindjen tonë të thellë se ndarja fizike e Nexhit tonë, nuk e zbehë, por do ta forcojë edhe më shumë admirimin që kemi, ne dhe brezat që do të vijnë për këtë DIVË të papërsëritshme të këngës shqipe! Ajo, ndër të tjera paraqet edhe profilin më të lartë që ndonjëherë ka bashkëpunuar me Ansamblin “Shota”, me të cilin Nexhmije Pagarusha ka përformuar nëpër skenat vendore dhe ndërkombëtare, në vitet e arta të karrierës së saj.

Ne, gjenerata e tanishme mburremi që kemi jetuar në kohën e saj, që kemi pasur rastin ta njohim edhe personalisht, duke mos harruar edhe sa lartë e ka ngritur ajo “stekën”, që ne e kemi detyrim ta ruajmë si nivel përfaqësimi, ndër gjenerata. Padyshim që një Nexhmije tjetër, zor se lind serish. Thuhet se njerëz të tillë “lindin çdo 100 vjet”!

Në këtë rast dhimbjeje unë dua të kërkoj nga të gjithë që ne të mos qajmë për Nexhin. Nuk e lumturojmë atë, nëse ne përlotemi. Bëj ftesë për një DUARTROKITJE të gjatë! Më të gjatën që kemi bërë ndonjëherë!

Pushoftë në paqe shpirti saj, për aq gjatë sa ajo, me zërin e saj na ka fisnikëruar dhe na ka bërë të mburremi me të. Për aq gjatë sa do të jetojë vet KËNGA!
LAVDI!
Shefqet GJOCAJ, drejtor i AKKV “Shota” / KultPlus.com

Të ngjajshme