займ на карту онлайн потребительский кредит

Denis Galushi: Si pjesëtar i komunitetit rom, ndihem i ofenduar

Korrik 10, 2019 - 11:42 pm

Denis Galushi

Pak me parë e pash një storie në media për një të punësuar në Komunën e Kamenicës, si Drejtor i Financave, me shkollë të mesme të mjekësisë, dhe i papërgaditur profesionalisht, por mjafton që përsoni në fjalë të jetë nga komuniteti pakicë, n’këtë rast – romë!

Si pjestar i këtij komuniteti, ndihem i ofenduar!

E di, tingëllon për qudi kjo, por duke e ditur që;

Kosova ka mjaftë të rinj të diplomuar nga gjitha komunitetet, pse të zgjidhët një përson i cili aspak nuk përmbush kriteret për një drejtori të tillë?

Nëse nesër do të ndodh një keqmenaxhim, e që jam i sigurt që mund të ndodh, si do të rezulton kjo në imazhin e komunitetit?

Kjo përzgjedhje, a ka ndonjë prapavi tjeter, a po…?

I nderuar z.Kryetar Kastrati, ne shumë mirë e dimë që, Kushtetuta e Republikës së Kosovës, priviligjon komunitete në punësimë, por këto punësimë kërkojnë edhe përgaditje profesionale.

Nëse Kushteta dhe Ligjet në fuqi bëjnë lehtësime, në nuk duhet t’i keqpërdorim.

Sepse, kjo është ofendim për intelegjencën te të rinjëvë të komunitet që kanë diplomuar BA dhe MA ne vendin tonë dhe jashtë tij, e poashtu janë shembull në Universitete ku ata dallohën me bursa shtetërore. Këta përsona janë meritor për kësi vende punë, e jo dikush që nuk është i përgaditur.

Më këtë, nëse mendoni që këni bërë një punë të mirë, atëherë po gaboni.

Sepse, ju më një përson të tillë, po e gjeneralizoni kapacitetin e gjithë komunitetit. Besoni, institucionët tona kanë pasur, kanë dhe do të kenë intelektual romë e ambasador, që dinë ta udhëheqin vendin me dinitet dhe plot meritë.

-Ne nuk jemi ‘’gjynahu’’ i këtij vendi.

-Në, nuk kërkojmë nga askush mëshirë.

-Ne, nuk dëshirojmë të ndihemi inferior ndaj askujt.

-Ne, poashtu nuk dëshirojmë të ndihëmi as superior ndaj askujt.

Ne, dëshirojmë trajtim të barabartë më shumicën, ndoshta avancime kvantitative, por kualitative.

Ne, mund të bëhemi Drejtora të Drejtorive vetëm se dimë ta bëjmë, e jo që duhët të jemi aty.

Ne, nuk jemi as numër, e as statistikë e këtij vendi, ne kemi vlera.

Tash, edhe njëherë e kuptoj më mirë pse romët në disa institucione e mshefin identitetin e tyre, sepse, atyre i përgjysmohët vlera apo kapaciteti, sepse një ROMË në syrin e një joromi gjithmonë është mësuar të shihët si njeri pa vlerë, ndërsa kur tregohet e kundërta, atëhërë mbizotëron ego dhe xhelozia;

Pse MAXHUPI është i mirë në këtë fushë?

Prandaj, nëse Ju apo dikush tjetër dëshiron të tregon divergjencë në vende pune, atëhere le të zgjidhen t’duhurit, e jo ata që sapo kanë dalur nga bankat e shkollës fillore apo të mesme, ndërsa këta me BA dhe MA t’i masin rrugët!

#kamenica. / KultPlus.com

Ky reagim është i Denis Galushit dhe redaksia e KultPlus e ka plasuar si të plotë.

Të ngjajshme