Ligj të punës, jo ligj të rrogave

2 Shkurt, 2019 - 10:36 pm

Nezir Kraki

Me gjasë n’Kosovë rroga është më e rendësishme se puna. Prandaj ligjin e punës s’e përmend kush.

Duhet të rishikohet ligji i punës dhe brenda tij të caktohet rroga minimale e autorizuar si në publik ashtu edhe në privat. Të mbrohet punëtori dhe kontratat të sqarohen.

Ne fakt, në vendet normale nuk ka ligj te rrogave sepse ato caktohen në shumë mënyra (regullore, dekrete, udhezime etj.). Me ligj caktohet kohezgjatja javore, ditore e punes, te drejtat e punëtorit (publik e privat), llojet e kontratave dhe gati të gjitha aspektet e jetës profesionale.

Nejse…
Merrni rroga ju se puna dhe drejtësia presin./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme