‘Ne mund të bëhemi Kroacia, prandaj edhe identifikohemi me të aq shumë’

12 Korrik, 2018 - 2:52 pm

Sead Zimeri

Pse jemi aq shumë entuziastë për ekipën kombëtare të Kroacisë, prej qytetarit e deri te kryeministri i Shqipërisë? Në shumë aspekte Kroacia është ajo që duam të bëhemi, është aty ku ne duam të jemi, është shpresa se një botë tjetër është e mundshme, është ëndërra jonë. Po ashtu ajo shënjon pakënaqësitë tona, dështimet tona si komb. Kroacia nuk do të fitonte pa një rilindje të gjithanshme kombëtare, por arritja e saj në futboll ka dimensione simbolike përtej futbollit. Një komb i vogël e mundi Anglinë e ndoshta do ta mund edhe Francën në finale, dy shtete të zhvillluara dhe me ekipe të suksesshme kombëtare. Kroacia është ëndërra, plotësisht e realizueshme, që po të kemi vullnetin dhe dëshirën edhe pse jemi një komb i vogël mund të fitojmë kundër të madhit, të fuqishmit dhe të suksesshmit. Ne mund të bëhemi Kroacia, prandaj edhe identifikohemi me të aq shumë. Identifikimi me Kroacinë është identifikimi me ëndërrat dhe shpresat tona, me potencialin tonë, me dëshirën për t’u bërë ata që nuk jemi sot.

Të fundit

Të ngjajshme