Nesër e ka ditëlindjen Dijetari

1 Dhjetor, 2019 - 3:31 pm

Adnan Merovci

The, durim, shpija s’mahet pa miq, demokracia e don stupcin te dera, ne jemi këtu dhe po punojmë, kokën mund të ma merrni por mendimin jo, mos i thuni diasporë por mërgatë, t’i kishim do letra në histori punët më mirë do t’i kishim, një Kosovë e pavarur dhe neutrale, e hapur ndaj Serbisë dhe Shqipërisë, me një protektorat ndërkombëtar si fazë kalimtare, me sigurimin e NATO-s, me të gjitha garancat për serbët lokal, do ta qetësonte këtë pjesë të Ballkanit, do të ishte zgjedhja më e mirë, edhe pse serbët mendojnë ndryshe, shqiptareve ju duhet një Kryetar i gagjarreltë, do ta ndërtojmë autostradën Prizren-Lezhë, duhet të mbrohet pragu i shtëpisë, miqësi e përhershme me Amerikë, robi e Zoti, unë jam doktor i fjalëve, Dardani, Liri, Pavarësi, Demokraci!
The ti me shallë në fyt, i urti, jo i buti, që s’e vrave këngën, i pa grryeri, fjalëpaku, me cigare, me kafe t’shpeshta, gjak omli, i bekuari, dijetari!
Ty, që shpëtove qenie njerëzore, theve mite, të besuam, të deshtëm, të kritikuam, s’na zhgënjeve, s’ishe i vetëm, bota të deshti, nuk na ngope, prore të kemi!

Foto: Dijetari në profil, New York, 1994/KultPlus.comTë fundit

Të ngjajshme