Pse po sulmohet personaliteti i Gjergj Kastriotit?

3 Prill, 2018 - 11:10 am

Nga Gjon Keka.

Pse po sulmohet personaliteti mbikohorë i Gjergj Kastriotit ?!, shtrohet pyetja sot në këtë shekull, e që natyrshëm nuk do të duhet të kishte pyetje të tilla po të ishin gjërat në vendin e vetë:

E para ai sulmohet sepse është drita e kombit,

E dyta sepse ai është mbrojtësi i qenies sonë kombëtare e identitare dhe tërë civilizimit të familjes evropiane,

E treta sepse ai është rrënja dhe fisi më frytdhënës i kombit shqiptar evropian,

E katërta sepse ai është i vetmi mbret i kombit shqiptar me merita të dyfishta, gjë që nuk ka pasur në historinë e mbretërve në Evropë,

E pesta sepse ai dhe shpirti i tij i fuqishëm është tmerri në sytë e turqve dhe mbetjeve të tyre,

E gjashta sepse ai është lider, strateg dhe personalitet mbikohorë i përjetshëm ,ai nuk vdes edhe pse këtë e duan turqit dhe mbetjet sulltaniste,

E shtata sepse ai është dëshmia më e mirë e vlerës së pavdekshme të rrënjëve tona dhe themeleve të lashta evropian të kombit shqiptar,

E teta sepse ai e ka bërë shtetin e Arbrit model dhe faktor vendimtar të fatit politik të kontinentit tonë,

E nënta sepse ai është akoma edhe sot hero i preferuar i shumë kombeve e popujve ,por ja që ai është shqiptare dhe i tillë do të jetë deri sa të ketë botë shqiptare nën qiellin e tij,

E dhjeta sepse ai ka lënë pasardhës

(Ky shkrim i autorit Gjon Keka është botuar për herë të parë në vitin 2013 në mediet shqiptare, tani ribotohet)./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme