‘Sa më shumë lexoni për politikën, aq më shumë e kuptoni se çdo parti është më e keqe se tjetra’

16 Janar, 2021 - 8:06 pm

Disa aforizma dhe citate që njerëz të shquar kanë thënë për politikën dhe politikanët.

Janë shprehje të thëna nga njerëz që e kanë provuar shijen e pushtetit, siç është rasti i Presidentit të Shteteve të Bashkuara, Xhejms Buhanan, teksa i dorëzonte detyrën pasardhësit Abraham Linkoln: Nëse ju zotëri, duke hyrë në këtë shtëpi jini po aq i lumtur sa unë që po dal, atëherë ju jini njeriu më i lumtur në botë.

-Politika përbëhet nga dy fjalë, ‘poli’, e cila është fjalë greke dhe do të thotë ‘shumë’ dhe ‘tik’, një lloj insekti gjakpirës.

-Lavdia është një helm që duhet marrë me doza të vogla.

-Nëse ju, zotëri, duke hyrë në këtë shtëpi (Shtëpia e Bardhë), jeni po aq i lumtur sa unë që po dal, atëherë ju jeni njeriu më i lumtur në botë.

Çdo burrë për të qenë do të turpërohej nga qeveria që drejton vendin e tij.

-Është e rrezikshme të kesh të drejtë, kur qeveria është gabim.

-Në kapitalizëm, njeriu shfrytëzon njeriun. Në komunizëm është thjesht e kundërta.

-Demokracia është forma më e keqe e qeverisjes, pas gjithë të tjerave.

-Çfarë është qeveria? Shumë thjesht, është një agjenci shtrëngimi. Sigurisht që ka dhe agjenci të tjera force, siç është mafia. Për të qenë më i saktë, qeveria është agjencia e forcës, e cila ka më shumë flamuj në zyrat e saj.

Sa më i korruptuar të jetë shteti, aq më shumë ligje ka.

-Nëse shteti është i fortë, ai na shtyp. Nëse ai është i dobët, na zhduk. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme