‘Sukseset e shqiptarëve në vende të tjera të botës, janë suksese individuale’

20 Qershor, 2018 - 6:49 pm

Milazim Krasniqi

Sukseset e shqiptarëve në vende të tjera të botës, janë suksese individuale të tyre dhe të shoqërive që kanë investuar në ta. Pra, jo të shoqërisë sonë e as të kombit tonë. Prejardhja në këtë rast nuk ka ndonjë rol për suksesin e tyre. A nuk mund të përdoren ata si fymëzim? Mbase edhe munden. Por kam frikë se funksionojnë edhe në drejtimin e kundërt, pra, frymëzojnë edhe të tjerë që të ikin si ata, nëse ëndërrojnë që të bëhen të suksesshëm. Prandaj, vetëm sukseset e atyre që jetojnë dhe kanë arritje këtu, mund të jenë frymëzuese tamam. Fjala vjen, Majlinda Kelmendi është frymëzuese më shumë se të gjithë të suksesshmit jashtë vendit. Pa e shikuar cështjen kështu, nuk do të kemi projekte për të rritur numrin e të suksessshme këtu. Do të vazhdojmë të llogarisim sukseset e të tjerëve si gjoja tona, e do të hidhërohemi si fëmijë tekanjozë, kur nuk na plotësohen tekat nga “tanët” që realisht nuk janë tanët.

Të fundit

Të ngjajshme