Balada për Gurin…

6 Maj, 2024 - 11:43 pm

Sabile Keçmezi Basha

Nuk di si…
Por, balada na mbajti për dore
Dje, Sot, Nesër…
Po edhe një ditë tjetër…
Në mesnatë…
Në mes-stinë…

E unë, në faqen e saj
Ende pikturojë
Kthimin e lirë
Në lëkurën e djegur

Nuk di si,…
Por kurrë nuk u ndërpre loja
Në pikën e vlimit
Në mesnatën kallkan
Dhe…
Në vjeshtën e thinjur…

Pa çka
Që edhe sot
Shi bie në Prishtinë
Bie shi
Dhe përmbyten ëndrrat

Imzot,
Vetë pate thënë,
Kurrë të mos kërkojmë
Lëmosh …
Për gjërat që nuk falen…
Për gjërat që nuk blihen…

Paçka… Imzot…
Po qese na zënë pritën
Korbat… hienat e eklipsuara
Që dridhen e përdridhen…
Mbi Urën e Siratit

Çka…
Kah…
Pa çka…
Imzot…/KultPlus.com

Të ngjajshme