Dashuri e thjeshtë

1 Maj, 2018 - 11:50 am

Poezi nga Adelia Prado, sjellë në shqip nga Mirela Kapaj.

Ajo çka dua është një dashuri e thjeshtë.
Ata që dashurojnë thjesht nuk e shohin njëri-tjetrin.
Kur e gjen, si besimin,
marrin fund teologjizmat.
E ashpër si çizme të vjetra,
dashuria e thjeshtë është thatanike,
e çmendur për seks,
dhe ka aq fëmijë sa ta merr mendja.
Mbjell puthje tre-ngjyrëshe në krejt shtëpinë,
mall vjollcë dhe i bardhë, edhe e thjeshtë, edhe e gjallë.
Dashuria e thjeshtë është e mirë sepse nuk plaket.
Përqëndrohet në thelb,
ajo që shndrit në sy është ajo që është:
Unë jam burrë ti je grua.
Dashuria e thjeshtë nuk ushqen iluzione,
e vertmja gjë që zotëron është shpresa:
Unë dua një dashuri të thjeshtë.\KultPlus.com

Të ngjajshme