Grue

8 Nëntor, 2018 - 6:30 pm

Nga Erenestina Gjergji Halili

Grue,
mos e len tempullin tand t’shembet,
mos i len kolonat t’rrëzohen n’dhe,
grue,
pa tempullin tand, nuk ka qiell e tokë,
pa tandin tempull, s’ka me pasë as nè.

Grue,
ti je lira e mâ t’çmueshmes melodi,
je ti bërthama, qi tretet me rrit pemë,
grue,
kuqlimin e gjakut tand ia fal prandimit,
lulëkuqen e agut m’e rritë farë gëzimit.

Grue,
Gjâ mâ t’hijeshme s’ka kqyrë njaj sy,
je bulëza, fryma, buka,shenjtnia n’ty.
Grue!
Tempulli i kohnave, bâmun dy!

Të fundit

Të ngjajshme