Kashelashe për Atdheun

27 Mars, 2019 - 6:30 pm

Poezi nga Azem Shkreli

Atdheu është dheu i birit e i atit e i shpirtit të shenjtë

Në vargun me krushq atdheu është krushku i parë 
Në të tëra meshat shenjte ai është Meshari 
Në kulm e në flamur është kumti e kremtja 
Në kokën rënduar në mendime ai është mendimi

Është një krahë shqipe këtej, 
një andej kufirit 
Është flaka e Oso Kuka në kullën kallë të barotit 
Është ara shtatë vjet djerrë e gruaja djerrë e fara

Në bukë e krypë e zemër atdheu është zemra 
Në të parën pushkë për ujk atdheu është krisma 
Në trupin tonë për vig atdheu është vigu 
Në mishin tonë per krymb atdheu është ashti

Atdheu është treni në binarin nëntë, 
buleta për nesër dhe trasta

Të ngjajshme