Lirika me kominoshe

14 Prill, 2022 - 8:49 pm

Adem Gashi

LIRIKA ME KOMINOSHE

ju thoni çfarë të doni
po komunizmi qe uzinë me skeptër
për prodhimin e figurave poetike
dhe tropeve

edhe sot më ngjeth mishtë ai “tigër prej letre”
metafora
dhe sidomos menyja me “rrënjë e bar”
dhe “zjarr e hekur”

çfarë të doni flisni sot
për skena komike e groteske
po tragjedinë e “tharjes së njeriut”
dhe “shtrydhjen e limonit”
nuk e bëni dot
as me butaforinë e teatrove moderne

ah, e harrova “lirikën me kominoshe”. /KultPlus.com

Të ngjajshme