Në platformë, pranë meje ka dashnore

25 Shkurt, 2018 - 9:05 am

Poezi nga Michel Houellebecq

Ky burrë në platformën përballë ka mbërritur në fund të rrugëtimit;
Dhe unë nuk është se jam më në fillim.
Pse ndjej kaq keqardhje për të?
Pse saktësisht?

Në platformë, pranë meje, ka dashnore
Që nuk e shohin burrin
(pseudo-dashnore-ai është tashmë qeros)
Por ata po puthen gjithsesi;
Duket se ata besojnë tek një botë për të dy
Një botë ndryshe nga ajo e burrit,

E atij burrit përballë
Që po rri në këmbë e po mbledhë bagazhet e tij –
Përfundimisht në fund të rrugëtimit;
A e di ai që Jezu Krishti vdiq për të?

Ai ngrihet në këmbë, mbledhë bagazhet e tij,
Çapitet deri në fund të platformës
Dhe atje, duke përfituar nga ajo qoshja e shkallëve,
Zhduket.

Të fundit

Të ngjajshme