Në rrugë

20 Dhjetor, 2020 - 9:26 pm

Poezi nga Azem Shkreli

Tash jam diku larg teje, larg vedi

dhe – ku me dijtë kah më tresin

udhëkryqet e shumta t’jetës?

Jam ba përshëndetje e harrueme e kalimtarëve,

jam ba lot e kangë,

jam ba betim i rrugëve dhe rreze e shkrepun

majë gurit.

Tash jam diku larg teje, larg vedi

dhe – ku me dijtë ku sosin

fijet e këputuna t’kësaj kange?

Jam ba pre shitimi i syve zjarr,

jam ba bekim e namë,

jam ba zog e re n’krah t’agsholeve t’bardha?

Tash jam diku larg teje, larg vedi

dhe – ku me dijtë kah m’tresin

udhëkryqet e shumta t’jetës?!/ KultPlus.com

Të ngjajshme