Për një shkronjë

10 Korrik, 2018 - 2:30 pm

Me rrëmuje detyrat i beri Besniku
dhe la fletoren hapur dhe ne loje iku.

E hapa fletoren “Bobo ç’të lexoj”
ne çdo fjale te shkruar mungonte nga një shkronje

Atë dite Besnikun e hoqa nga loja.
“Sot, – i thashë- je ngopur duke ngrëne shkronja”.

Po lërmë o babi lërmë,
lërmë te shkoj ne loje
se s’behet hataja vetëm për një shkronje.

Nuk behet hataja vetëm për një shkronje!
Eja bir i babit bashke ta shikojmë.

Për një “d” qe ti s’e ve fjala dere behet ere
dhe shtëpia ngel pa dere.

Për një “m” qe ti s’e ve fjala mik behet ik.
ç’bënë kështu more Besnik?
A i thuhet mikut ik?

Pa shiko ka dhe me keq
për një “b” qe ti e heq
fjala bujk behet ujk.

Sytë e Nikut mbushen me lot
bën te flasë por çfarë te thotë? /KultPlus.com

Të ngjajshme