Poezi kushtuar Ragip Sylajt

4 Gusht, 2018 - 5:00 pm

Jeta ndarje ka

Poezi e shkruar nga Syhejl Havolli.

Në këto çaste të trishta të ndarjes sonë
edhe fjalët sikur shkojnë
e struken prapa ndjenjave
të mallëngjimit të fortë

duke na tradhëtuar
e zbehur në të shprehurit
e afshit shpirtëror që ndjejmë
ngase po të japim lamtumirën e fundit

një ligësim i momentit
që na mbërtheu
është mbase i arsyeshëm – njerëzor
se jeta ndarje ka

nga njoftimet që kishim
në kohë të fundit
nuk pritej ndonjë lajm i mirë

sado që shpresa
thonë vdes e fundit

dhe për fat të keq
gjithçka u trokullis
shumë shpejt
për të arritur te ky akt i sotëm.

Të fundit

Të ngjajshme