Poezia e Adem Istrefit dedikuar Hasan Prishtinës

14 Gusht, 2022 - 1:30 am

Më poshtë KultPlus ju sjell një nga poezitë e shkrimtarit Adem Istrefi dedikuar Hasan Prishtinës:

Baca i kryengritjes

(Ndryshe si mund të quhej Hasan Prishtina)

Kur ia vranë kryengritjes bacën
Thanë ia shuan lirisë gacën…

Mbi shtratin e një topi po vjen
i mbështjellë me flamur rrethu me dashuri
Nga një cep Jugu në një cep në Veri

Mbi shtratin e një topi
e në shpirtin e një kombi

Po hyn i gjallë
Po vjen me u çmallë…

S’dimë ku të të pushojmë
S’dimë ku të të mbajmë
Çdo pëllëmbë shqiptare ta ka borxh një varr

Se në atë dhe të huaj të ftohtë e të zi
Një fije bar a një gjethe në degë
S’ta tundnin erërat mbi varr

E s’vinte Shqipëria me nëna e bij
Të të mbillte lule e këngë përmbi…

(Nga vëllimi ”Pasha këtë dhe”, Tiranë, 1982) / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme