Si për çudi

6 Shtator, 2018 - 5:30 pm

Poezi nga Ilnisa Agolli.

Më folën për ty mbrëmë
Nuk ndjeva asgjë
Kur po thaja flokët në darkë,
kjo asgjë
më lëshoi në hundë një erë fjalësh të lëna përgjysmë
Ca vargje të vjetra të mësuara përmendësh,
një aromë të largët të librave që s’mi dhe kurrë
dhe çaste fotografish të mbetura diku
mes lobeve të trurit
Ishte e gjitha betejë
një tjetër e humbur imja
Ishte e gjitha fitore
një tjetër tëndja pa ty ngadhnjimtar
Ishte e gjitha lutje
një tjetër latine
pa kurrfarë kishe
Si ai Psalm i Davidit që lexuam atë natë të errët
kur të volla makinës
ndërsa rrëmoja për qiri kroskotit
Ishte e gjitha memorje
E gjitha harresë
Vargje të Elyar
nga ato që shmang kur rritesh
Nga ato që rritesh dhe shmang
dhe të hesht syve trishtimi
e , qerpikëve të kolovitet njëjta pendesë

Natyrisht, diçka nuk shkonte me tharësen
E fika!/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme