Do të këndoj për ne, do të këndoj për të

27 Korrik, 2017 - 7:59 pm

Poezi nga shkrimtari Adonis. Adonis ose Adunis është një poet dhe eseist libanez me origjinë siriane.

Do të këndoj për ne do të këndoj për të
në emër të saj, o shoqëruesi i shpërthimit tim shkëlqim trupin e saj,
mësoma të kënduarit
thuaji kësaj kohë-mur që fillova
dhe u hapa misterit të saj,
dhe u rrënjosa në të
poezitë e mia janë mbuluar me të,
dhe unë nuk dua të ekzistoj vetëm për të ekzistuar.
nuk dua ta le kohën time të rrjedhë midis krahëve të tu
nuk dua të magjepsem për të e të magjepsem prej saj,
të këndoj për ne dhe të këndoj për të
në emër të saj, o shoqërues i shpërthimit tim shkëlqim trupin e tij,
mësoma të kënduarit

Të ngjajshme