Vizatimi

22 Tetor, 2019 - 7:53 pm

Vizatimi

Nga Sherko Bekas

Katër fëmijë,
një turk, një persian,
një arab dhe një kurd
po vizatonin së bashku një burrë,
i pari ja vizatoi kokën,
i dyti ja vizatoi duart dhe shpatullat,
i treti ja vizatoi këmbët dhe gjoksin
kurse i katërti ja vizatoi një armë në krah

1979

*Sherko Bekas ishte poet kurd.

Shqip: Blegë Sheholli

Të fundit

Të ngjajshme