Billie Eilish ka fshirë të gjitha mediat sociale nga telefoni për arsyen madhore

9 Mars, 2023 - 2:00 pm

Pasi kaloi shumicën e jetës së saj, të nxitur edhe nga karriera, në Internet, Billie Eilish po bën një hap pas shumë të nevojshëm nga mediat sociale.

Ylli i popit zbuloi së fundmi se ajo ka fshirë të gjitha aplikacionet e mediave sociale nga telefoni i saj si një mënyrë që të mbrojë shëndetin e saj mendor. “Unë nuk i shikoj më,” shpjegoi ajo në podcast-in Conan O’Brien Needs a Friend. “I fshiva të gjitha nga telefoni im, gjë që është shumë e madhe për mua. Sepse, ne nuk u rritëm ne Internet.” Eilish vazhdoi të shpjegonte: “Për mua, ishte një pjesë kaq e madhe – jo fëmijëria ime, nuk isha një fëmijë i rritur me iPad, faleminderit Zotit – por sinqerisht, ndihem sikur u rrita në kohën e përsosur kur Internetit nuk kishte aq i përhapur sa të mos kisha një fëmijëri. Kam pasur vërtet një fëmijëri normale dhe kam bërë gjëra gjatë gjithë kohës.”

Por këngëtarja e “Happier Than Ever” tha se marrëdhënia e saj me Internetin filloi të ndryshonte ndërsa ajo u rrit. “Në para-adoleshencë, kisha iPhone dhe ndërsa u rrita pak, kisha gjithçka që ishte shpikur. Por duke qenë një adoleshente dhe një adoleshente në kohën e Internetit, ata ishin njerëzit e mi. Unë isha një prej tyre. Unë isha një nga ata njerëz në Internet. Dhe pastaj, të kem brenda vetes ndjesinë sikur asgjë nuk ka ndryshuar, por befas po bëj atë që kam bërë gjithmonë dhe po shikoj Internetin sepse jam një person Interneti…dhe ngadalë videot që po shikoj dhe gjërat që shoh në internet kanë të bëjnë me mua. Epo, nuk më pëlqen kjo, “tha ajo.

Kjo nuk është hera e parë që Eilish pranon se fama e saj e ka bërë të duhet të rishikojë seriozisht aktivitetet e saj në Internet. Në qershor 2021, ajo pranoi për LA Times se kishte ndaluar plotësisht së lexuari komentet në Instagram. Kur e pyetën pse, ajo shpjegoi, “Sepse përndryshe unë do të dal jashtë kontrollit, dhe kjo është e keqe. Ka disa njerëz, si vëllai im [Finneas], të cilët mund të marrin një mesazh nga dikush që nuk i pëlqen dhe ta fshijnë menjëherë. Ai as nuk do ta lexojë. Unë nuk mund ta bëj këtë. Nëse Satani vetë do të më dërgonte mesazhe, unë do thoja: ‘Çfarë tha ai?’”

Fituesja e Grammy vazhdoi, “Dua të dëgjoj se çfarë kanë për të thënë njerëzit, dhe gjithashtu, sepse jam rritur në Internet, unë kryesisht jam dakord me shumë nga ato që thotë Interneti. Disa nga gjërat për të cilat ata tallen janë qesharake sepse janë disi të vërteta, apo jo? E cila më shqetëson më pas, sepse mendoj: ‘Oh, Zot, a janë gjërat e këqija [për mua] në të vërtetë të vërteta? Dhe çfarë janë ato?’ Dua t’i njoh! Por unë nuk dua t’i njoh ata, sepse çfarë do të bëjë kjo për mua? Asgjë.” / KultPlus.com

Të ngjajshme