“Ushtrinë time do ta bëj me Ibrahim Rugovën” në Prishtinë e në Frankfurt (VIDEO)

16 Gusht, 2017 - 8:06 pm

Adelina Ismaili mund të mos i pëlqejë një pjese të mirë të dëgjuesve e shikuesve shqiptarë, por pa folur për karrierën e saj viteve të fundit, ajo dikur ka qenë më politike se të tjerët.

Sepse muzika ndonjëherë di të jetë politike, Adelina pati kënduar një këngë e cila qysh në refrenin e saj tregon shumë.

“Ushtrinë time do ta bëj me Ibrahim Rugovën / Ty o djalë do të dënoj, ta çliroj Kosovën / Besa besën ta kam dhanë me mua s`ka hajgare / Nuk guxon më askush t`luajë me vajzat shqiptare” janë vargjet e këngës së Adelinës e cila duket më e thellë sesa që mendohet.

Kur lidhet dashuria dhe një emër politik si ai i Ibrahim Rugovës, figurë kjo politike e cila sidomos për kohën kur u realizua kënga ishte kontraverze dhe me perceptim të ndryshëm nga popullata, del një rezultat si kënga e Adelinës, interpretuar me po aq provokim sa edhe vetë kënga, shkruan KultPlus.

Sot, po e sjellim këtë këngë dhe një interpretim të sajin nga Adelina. / KultPlus.com

Të ngjajshme