Si reflektohej 1 Maji në Tiranë gjatë vitit 1955 (FOTO)

Në shumë vende të botës përkujtohet më 1 maji, dita e punëtorëve. Dita e Punës, ose Festa e Punëtorëve, është një festë që festohet më 1 maj të çdo viti, e cila synon të kujtojë angazhimin e lëvizjeve sindikale dhe vështrimin ekonomik-social të punëtorëve.

Dita e Punëtorëve është e njohur në shumë vende të botës, por jo në të gjitha. Më saktësisht, ajo i referohet kujtimit të protestave të punëtorëve që synonin një të drejtë të madhe dhe që konsistonte ne orarin e punës, në 8 orë. Këto protesta çuan në nxjerrjen e një ligji që u miratua në 1866 në Illinois (SHBA).

KultPlus ju sjellë një fotografi të rrallë e cila tregon për atmosferën në Tiranë, pikërisht me këtë datë gjatë vitit 1955.

Po ashtu KultPlus ju sjellë edhe një fotografi tjetër të vitit 1969 , ku banorët qëndrojnë mbi një kamionetë me mjetet e tyre të punës, flamurin ndërsa shkruhej “25 vjet Shqipëri Socialiste”./ KultPlus.com