Prishtina e vjetër, këto ishin ‘4 Llullat’ që shuanin etjen e qytetit (VIDEO)

Tani zonë zejtare, 4 Llullat është edhe pika që lidhet me katër anë kyçe të qytetit. Në këtë zonë nuk mungojnë as edhe xhamitë, dhe njëra prej tyre e ka marrë emrin pikërisht nga kjo zonë.

Por a e keni menduar se nga i ka ardhur ky emërim?

Sic tregohet brez pas brezi, në këtë pjesë të qytetit dikur ishte një krua që kishte 4 çezme, në formë të llullave. Ato shërbenin për tu furnizuar me ujë për pije, por jo vetëm. Aty shuanin etjen edhe kafshët që dikur shërbenin për të bërë tregti.

Kjo video e sjellur kohë më parë nga Radio Televizionit te Kosoves e tregon Prishtinën e dikurshme, atë me lum… / KultPlus.com