Mimoza Hajdini dhe Agim Llapashtica publikojnë këngën “Kroi”

Mimoza Hajdini dhe Agim Llapashtica publikojnë këngën e tyre të titulluar ‘Kroi’.

Ky bashkëpunim, teksti i së cilës është marrë nga poezia e Lasgush Poradecit, kishte filluar tre vjet më parë, e përgjatë kësaj kohe Hajdini dhe Llapashtica punimet e këngës i kanë realizuar online.

“Me Mimozën kemi qenë në kërkim të një kënge për bashkëpunim. Une veç e kam pasë këngën Kroi (teksti i Lasgush Pogradeci). Ia kam dërguar këtë këngë si demo, i ka pelqyer dhe kemi vendosë me e realizu. E gjithë kjo ka ndodhë para 3 vjetvëe. Kemi punuar gjatë gjithë kohës online, unë inçizimet e mia në Vjenë ndërsa Mimoza në Kanada.”- thotë Agim Llapashtica për KultPlus.

Ai tutje shton se videoja është realizuar me mundësitë e tyre vetanake dhe ajo shfaq pamje të ndryshme të bukurive natyrore të vendit tonë.

Dyshja planifikojnë që së shpejti të realizojnë edhe një bashkëpunim tjetër./KultPlus.com

Mimoza Hajdini dhe Agim Llapashtica së shpejti sjellin bashkëpunimin “Kroi”

Mimoza Hajdini dhe Agim Llapashtica më 31 gusht do të publikojnë këngën e tyre “Kroi”.

Ky bashkëpunim, teksti i së cilës është marrë nga poezia e Lasgush Poradecit, kishte filluar tre vjet më parë, e përgjatë kësaj kohe Hajdini dhe Llapashtica punimet e këngës i kanë realizuar online.

“Me Mimozën kemi qenë në kërkim të një kënge për bashkëpunim. Une veç e kam pasë këngën Kroi (teksti i Lasgush Pogradeci). Ia kam dërguar këtë këngë si demo, i ka pelqyer dhe kemi vendosë me e realizu. E gjithë kjo ka ndodhë para 3 vjetvëe. Kemi punuar gjatë gjithë kohës online, unë inçizimet e mia në Vjenë ndërsa Mimoza në Kanada.”- thotë Agim Llapashtica për KultPlus.

Ai tutje shton se videoja është realizuar me mundësitë e tyre vetanake dhe ajo shfaq pamje të ndryshme të bukurive natyrore të vendit tonë.

Dyshja planifikojnë që së shpejti të realizojnë edhe një bashkëpunim tjetër./KultPlus.com

Gima, këngëtari i stilit të veçantë me performancë live në Prishtinë


Këngëtari Agim Llapashtica i njohur si Gima nesër do të performoj live disa nga këngët e tij të shpirtit, shkruan KultPlus.

I lindur nё Prishtinё, me 1991 lёshon Prishtinёn shkaku i fillimit tё luftёs nё ish-Jugosllavi.
Muzika e pёrcjellё gjatё gjithё kohёs. Gima asht kantautor qё shkruan kangё me kompozime t’veta, ka bёrё edhe rikomponime tё kёngёve tё bendeve dhe artistёve tanё, Telex, Violeta Rexhepagiqit e tё Gjurmёve. Albumi i Gimёs titullohet Zbardhi Dita.
Kёnga me emrin e njejtё asht ndёr t’parat, pasi qё Gima vendosi ti rikthehet Muzikёs pas nji shkёputje prej 8 vjetёsh.
Zbardhi dita ёshtё njё kёngё qё ka fillu nё mesin e viteve tё 90ta.
Dashnia ndaj vendlindjes, nёnёs … deshira qё njё ditё tё zgjohet nё gjirin familjar…
Pastaj kalimi i kohёs, ngjarjet e luftёs, paslufta, humbja e mё tё dashurёs (nanёs), koha e pavarёsisё, ёndёrrat mё tё mira qё thurrnim pёr vendin tonё dhe zhgenjimi qё dhemb e dhemb e nuk ndalet pёrderisa i shef njёrzit pёrreth qё janё zhytё nё agoni prej tё ciles nuk dalin dot.
…”çu sa s’kom flejt edhe une se kur t’flej une, nuk muna me’t çu ty jo, çu “…

Kёnga Shpirt, ka tё bёj me kthimin e artistit nё punёn e vet. Teksti i dedikohet Shpirtit tё tij.
Kenga Perёndi i dedikohet vajzёs sё tij.
Kjo kёngё lindi gjatё kohёs sa ishin nё pritje tё lindjёs sё Fionёs, pёr tu pёrfunduar verёn e kaluar.
Kёnga Veni jem ka pasё jehonё mё tё madhe.
Dёshira pёr me pa vendin tu’j marr frymё, shlirё…
Asht’ nji kёnge qё hyn thellё nё historinё tonё, vuajtjet, shkresat, gjurmёt gjatё historisё, religjionet, qendrimi ynё historik.
Kёngёt qё gjinden nё album, kantautori dёshiron t’i len t’pazbuluara deri nё naten e performancёs live nё Soma, Prishtinё me 25.07.2019.