Një pullë amerikane nga viti 1943 me imazhin e flamurit shqiptar

Ambasada Amerikane në Tiranë ka postuar në faqen e saj në Facebook në rubrikën “Fotoja e ditës” një pullë amerikane me imazhin e flamurit shqiptar, lëshuar më 1943.

Fotoja e rrallë nuk ishte publikuar më parë. Me sa duket amerikanët e njihnin mirë Shqipërinë edhe në vitet e vështira të luftës./ KultPlus.com

Stafi i ambasadës së SHBA-së në Tiranë e festoi me veshje kombëtare 28 Nëntorin

Personeli i ambasadës së SHBA-ve në Tiranë janë veshur me kostume popullore tradicionale të Shqipërisë, në Ditën e Festës së Pavarësisë.

Në faqen e saj, ambasada e SHBA-ve shprehet sot se javën e kaluar, ambasada amerikane në Tiranë festoi Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë me një shfaqje shumë të veçantë.

“Personeli i ambasadës u vesh me kostume popullore tradicionale nga të gjitha rajonet e Shqipërisë, duke treguar kështu jo vetëm zejtarinë e mrekullueshme dhe unike, por edhe kulturën dhe artin shqiptar që është trashëguar nga brezi në brez”, thekson ambasada.

“Shihni fotot dhe na thoni nëse arrini dot të gjeni zonën të cilës i përkasin këto kostume, ose cili prej tyre është i preferuari juaj. (E drejta e fotove: Grace Medina)”, thuhet në faqen e ambasadës së SHBA-ve në Tiranë, ku sfilojnë një larmi të kostumeve popullore./KultPlus.com