Amerikani Jared Meek thotë se djalin e tij do ta quajë Flamur

Ky është 20 vjeçi, Jared Meek, për të cilin shëtitjet në sheshet e Prishtinës po bëhen rutinë. Elder, ashtu siç njihet nga shoqëria, tash e një kohë ka ardhur në Kosovë si një misionar në Kishën Shenjëtore.

Ai tregoi se çfarë e bindi për të vazhduar dhe për të jetuar në Kosovë.

Para se të vinte në Kosovë, Jared kishte jetuar edhe në Shqipëri, por që Kosova mbetet më e pëlqyer për të.

Ai flet rrjedhimisht gjuhën shqipe.

“Unë e dua shumë Kosovën. Kosova është një vend shumë i bukur me njerëz shumë të mirë, të dashur dhe të sjellshëm.”

Tutje tregon se ka dëgjuar edhe për luftën e fundit në Kosovë. dhe se i vie shumë keq.

Ai gjithashtu është shprehur që djalit të tij do të ja lërë emrin Flamur./ Gazeta Express / KultPlus.com

Amerikani Davidson me tirq e xhamadan tradicional shqiptarë

Ambasada e SHBA-së në Tiranë në rubrikën “Kthim në histori” sjellë bashkëpunimin e Shqipërisë dhe SHBA-së në vitin e largët 1920 dhe njëherazi vlerat tradicionale të kostumeve shqiptare veshur nga amerikani Davidson.

Në faqen e ambasada e SHBA-së në Tiranë, thuhet: “Kthim në histori, 22 shtator, 1920 – Një amerikan në Shqipëri pothuajse 100 vjet më parë! M. Davidson drejtonte punën bamirëse të Kryqit të Kuq Amerikan në Elbasan, Shqipëri”.

“Këtu ai është fotografuar me veshjen tradicionale të malësorëve shqiptarë. Tallagani i rëndë prej materiali të leshtë shërbente si shtresë mbrojtëse kundër të ftohtit të madh dhe shirave të rrëmbyeshëm në malësi”, thuhet në postimin e ambasadës së SHBA-së në Tiranë.

Po ashtu, Ambasada sqaron se foto është marrë nga Biblioteka e Kongresit, që është ruajtur si vlerë kombëtare dhe si vlerë e bashkëpunimit mes dy vendeve, Shqipëri-SHBA./KultPlus.com